Affär & KarriärTrafikverket vill rekrytera Ericssonanställda
8/03/2017 2min lästid

Trafikverket vill rekrytera Ericssonanställda

8/03/2017 2min lästid
Trafikverket vill rekrytera Ericssonanställda

Foto: Commonegruppen

Hittills har cirka 100 personer visat intresse.

Intresset för att arbeta på Trafikverket är stort hos medarbetare som lämnar Ericsson i Kumla. Hittills har cirka 100 personer visat intresse. Trafikverket kommer därför att utöka verksamheten i Örebro, främst inom teknikområdet.

Sedan tidigare har Trafikverket meddelat att de tillsammans med Trygghetsrådet har inlett en process för att utröna möjligheterna att anställa medarbetare som lämnar Ericssons verksamhet i Kumla. Ungefär 100 personer har visat intresse för ett nytt jobb på Trafikverket, och för att kunna möta det intresset har Trafikverket fattat beslut att utöka sin befintliga verksamhet i Örebro.

– Vi befinner oss mitt i i en process och det är oerhört glädjande att så många redan idag har visat intresse för Trafikverket som arbetsgivare, säger Niclas Lamberg, HR-direktör på Trafikverket.

Processen, som inleddes i december, består av tre steg, där förutsättningsskapande åtgärder är en. Att utöka Trafikverkets verksamhet i Örebro är en sådan åtgärd.

Processen som fortsatt pågår innebär också:

  • Kompetensmappning (säkerställande av “rätt” kompetens för överflyttning)
  • Medarbetarens intresse (varje medarbetares egen vilja att övergå till infrastruktur- eller transportsektorn
  • Förutsättningsskapande åtgärder (utbildning, finansiering, diskussion med andra arbetsgivare i sektorn etc.)

Både infrastruktur- och transportsektorn står inför ett systemskifte som ställer nya krav på såväl medarbetare som teknik. Trafikverket är i behov av personer med bred teknisk kompetens.

– Min förhoppning är att vi ska kunna avsluta ett flertal rekryteringsprocesser och då kunna gå i takt med när medarbetare avslutar sin anställning på Ericsson, säger Niclas Lamberg.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!